MİNİ ANKET
Ahmet Yesevi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programları kapsamında hangi programlar ve ayrıca hangi sertifika programlarının açılmasını tercih edersiniz?




















Katılımınız için teşekkür ederiz.
Sonuçlar yeterince oylama yapıldıktan sonra yayınlanacaktır

Kazakistan'da İlk Kurultay Seçimi Gerçekleştirildi

Türk devlet geleneğinde kadim bir müessese olan “Kurultay” adının, Kazakistan’ın yeni yasama organının adı olarak benimsenmesinin ardından bugün ülke tarihinin ilk Kurultay seçimleri gerçekleştirildi.

Yeni anayasal düzen çerçevesinde yapılan bu seçimler, yalnızca yeni bir yasama organının teşekkülü bakımından değil, Kazakistan’ın son yıllarda sürdürdüğü kurumsal modernleşme ve siyasal dönüşüm sürecinde yeni bir aşamayı temsil etmesi bakımından da büyük önem taşımaktadır. Yedi siyasi partinin katıldığı seçimlerde 145 üyeden oluşacak Kurultay için yüzlerce aday yarışmış, 9 milyonu aşkın seçmenin iradesi büyük bir coşku ve heyecan içerisinde sandığa yansımış; seçim süreci yüksek katılımla tamamlanmıştır.

Cumhurbaşkanı Sayın Kasım-Jomart Tokayev liderliğinde Kazakistan’ın son yıllarda kararlılıkla sürdürdüğü reformların yeni bir aşamasını oluşturan bu seçimlerin; ülkenin istikrarına, toplumsal birlik ve dayanışmasına, demokratik kurumlarının gelişimine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına olan inancımı paylaşır, ilk Kurultay seçimlerinin kardeş Kazakistan halkı ve tüm Türk dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN

Mütevelli Heyet Başkanı