Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans
Tanıtım
Programın amacı Bilgisayar Mühendisliği alanında güncel ve ileri seviyede eğitim vermektir. Program uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanmış bir tezsiz yüksek lisans programıdır.
Tezsiz yüksek lisans normal eğitim süresi iki yarıyıldır. İki yarıyıl sonunda mezuniyet hakkı elde edemeyen öğrenciler için bir yarıyıl uzatma hakkı verilir. Tezsiz yüksek lisansta öğrenim süresi hiçbir şekilde üç yarıyılı geçemez. Üç yarıyıl sonunda programı tamamlayamayan öğrencinin ilişiği kesilmektedir.

Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL
Eğitim Destek Uzmanı
Ahmet Turgut KELEŞ
İletişim
0312 216 06 67 - turgut.keles@yesevi.edu.tr
Ders Kur Tanımları
Ders Müfredatı
Başvuru Koşulları
Bilgisayar Mühendisliği Lisans mezunları ile ÖSS-SAY puanı ile öğrenci kabul eden en az 4 yıllık Lisans mezunu olanlar başvurabilmektedir.
2016-2017 Güz döneminden itibaren Lisans derecesini kabul edildiği yüksek lisans programından farklı alanlarda almış olan öğrencilere 15 kredilik 5 derslik bilimsel hazırlık programı uygulanır. Bilimsel hazırlık programını başaramayanların ilişiği kesilir. Bilimsel hazırlık programında geçirilecek süre en çok iki yarıyıldır. Bilimsel hazırlık dönemi süresince öğrenciler, isterlerse yüksek lisans programından bazı dersler alabilir ancak, bilimsel hazırlık derslerini başaramayan öğrenciler, yüksek lisans derslerini başarsalar dahi kayıtları silinir. Bilimsel hazırlıkta geçen süre, eğitim öğretim süresine dâhil edilmez.
Diploma Koşulları
Programı tamamlayabilmek için kayıt dönemine bakılmaksızın Bilgisayar Mühendisliği Lisans mezunu olmayan tüm öğrenciler bilimsel hazırlık derslerini almak zorundadır.
Öğrencilerin programı tamamlayabilmeleri için, (bilimsel hazırlık dersleri hariç) 30 kredilik 10 dersi ve kredisiz olarak alınacak dönem projesini başarmaları zorunludur.
Bilimsel hazırlık dersleri alan öğrencilerin ise programı tamamlayabilmeleri için 45 kredilik 15 dersi ve kredisiz olarak alınacak dönem projesini başarmaları zorunludur.
Programı başarıyla tamamlayanlara Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans Diploması verilir.
Başvuru İçin Gerekli Olan Belgeler (2017-2018 Bahar Dönemi İçin)
1) Online Başvuru Formunun’nun imzalı çıktısı.
2) 4 Yıllık lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı sureti (Mezun olduğu okuldan veya Noterden onaylı olması zorunludur).
3) Transkriptinizin Fotokopisi.
4) Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
5) Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet 5 x 6 cm. boyunda biyometrik fotoğraf. (Sisteme yüklenen fotoğraf ile aynı olacak).
6) Askerliğini yapmamış T.C. Erkek Vatandaşları için son 2 ay içerisinde Askerlik Şubelerinden alınmış Askerlik Son Durum Belgesi. (E-Devletten alınan Askerlik Durum Belgelerinde Celp dönemi belirtilmediğinden e-devletten alınan belgeler kabul edilmemektedir. Askerlik celp dönemi Şubat 2018 olanlar daha önce bakaya kalmamış ve geçici erteleme yaptırmamış iseler kayıt olduktan sonra kayıt kabul belgesi alıp, bu belge ile askerlik şubesinden 3 aylık geçici erteleme yaptırması gerekmektedir.) Askerlik celp dönemi Mayıs 2018 ve daha sonraki bir celp dönemi ise sevk tehir teklifi 20 Şubat 2018 itibariyle üniversite tarafından yaptırılacaktır.
7) 657, 926, 2547, 2802, 2914, 3332, 4857, 5302, 5393 ve 5648 sayılı yasalar ile 233 ve 399 sayılı kanun hükmünde kararnamelere tabii çalışan devlet memur veya devlet işçilerinin durumlarını gösteren yeni tarihli görev belgesi ve emekli sandığı/SGK sicil numarasını gösteren belge. (Görev belgesinde adayın yukarıda yazılan yasalardan hangisine tabi olduğunun belirtilmesi gerekmektedir).
8) İndirimden yararlanacak olan öğrencilerimizin indirime esas teşkil eden durumunu gösterir onaylı belge. (Ücretler başlığı altındaki 1.,2.,3.,4.,6. Maddelere bakınız.)
NOT:
1) Askeralma Yönergesine göre aynı alan ve seviyede eğitim yapmış bir öğrencinin ikinci bir defa benzer bir eğitimi alması halinde erteleme yapılmaz.
2) Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Fotokopileri (asılları görülmek suretiyle) Öğrenci İşleri ve Eğitim Destek Uzmanları tarafından “aslı gibidir” şeklinde onaylanır.
Başvuru Adımları
1) Başvuru Kayıt Formunda aşağıdaki hususlara dikkat ediniz.
- T.C. Kimlik No, Ad, Soyad: T.C. kimlik numaranızı, adınızı ve soyadınızı yazınız.
- E-posta: Sisteme giriş yapmak için kullanacağınız şifre e-posta adersinize gönderileceğinden geçerli ve güncel bir e-posta adresinizi yazınız.
- Doğrulama Kodu: Doğrulama Kodu küçük-büyük harf duyarlıdır.
- Başvuru Kayıt Formunu Doldurmak İçin Tıklayınız
2) E-posta adresinize şifreniz geldikten sonra Başvuru Bilgi Sistemi butona tıklayarak işlemlerinizi tamamlayınız.
3) Bu formun çıktısını alıp imzalayınız.
4) Başvuru formunuzla birlikte gerekli olan belgeleri tamamlayıp kayıt evrakınızı, şahsen ya da kargo yoluyla TÜRTEP Başkanlığına (Taşkent Cad. Şehit H. Temel Kuğuoğlu Sokak No:30 Bahçelievler/Ankara) ulaştırınız. Gerekli olan belgeleri göndermeksizin sadece online yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
5) TÜRTEP Başkanlığına ulaşan başvuru evraklarınız ilgili Eğitim Destek Uzmanı tarafından kontrol edilip kabul onayı verildikten sonra eğitim ücretini yatırarak kontenjana dahil olabilirsiniz. Ödeme yapıldıktan sonra sistem ilgili başvuru sahibine öğrenci numarası üretir. Bu sayı, kontenjan sayısına ulaştığında ilgili bölüm için kayıt dönemi sona erer.
Not: Başvuru sırasında herhangi bir ödeme alınmamaktadır. Belgeleriniz teslim alındıktan sonra kontrol edilerek değerlendirilecektir. Belgeleriniz kabul edildikten sonra sizin e-posta adresinize bir kabul iletisi gönderilir. Ardından eğitim ücretinizin ödemesini yapabilirsiniz.
Ücretler
Ödeme yapmak için aşağıdaki linke tıklayınız.
Öğrenim Ücretleri:
TÜRTEP dönemlik öğrenim ücretleri, KDV dâhil, aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:
Ön Lisans
1.350,00 TL (Bir Dönem Ücreti)
Lisans
1.782,00 TL (Bir Dönem Ücreti)
Yüksek Lisans
3.000.00 TL (Bir Dönem Ücreti)
Ödemeler her yarıyıl başında yapılır.
Öğrencinin TÜRTEP’e kabul edilen ücreti, normal öğrenim süresi uzamadığı taktirde mezuniyete kadar geçerlidir. Normal öğrenim süresi Ön Lisans için dört (4), Lisans için sekiz (8), Yüksek Lisans için iki (2) yarıyıldır.
Öğrencinin TÜRTEP’e kabul edilen ücreti, normal öğrenim süresi uzadığı taktirde, uzayan yarıyıldan itibaren cari yarı yılın ücreti olacak şekilde değiştirilir.
Özel Öğrenci Ücreti: Özel öğrenci statüsünde kabul edilecek öğrencilerin kredi başına ödeyecekleri ücret yüksek lisans yarıyıl öğrenim ücretinin %10’u dur.
Öğrenim Süresinin Uzaması Hâlinde Ücretlendirme: Öğrencinin kayıt yaptırdığı yarıyılda alacağı derslerin toplam kredisi dokuz (9) ve altında ise alınacak derslerin kredisi kadar ücret ödenir. Bir kredi ücreti bir dönemlik öğrenim ücretinin % 10’u dur.
Öğrenim Ücretlerinde İndirimler:
Kayıt yaptıracak olan öğrenciler, aşağıdaki indirimlerden yalnızca birinden yararlandırılır.
1. Şehit eşi ve çocuklarına % 75
2. Gazi, eş ve çocuklarına % 50
3. Engelli öğrencilere raporlarındaki engellilik oranları kadar
4. Diğer Türk Cumhuriyeti öğrencileri (T.C. ve K.K.T.C. vatandaşları hariç) ile Ahmet Yesevi Üniversitesinde çalışan personele ve bu personelin eş ve çocuklarına % 50
5. 657, 926, 2547, 2802, 2914, 3332, 4857, 5302, 5393 ve 5648 sayılı yasalar ile 233 ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelere tabi olarak çalışan devlet memuru ve devlet işçilerine % 20
6. Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunlarına % 30
Öğrenim ücretleri yatırıldıktan sonra kaydını sildirmek isteyen öğrencilere aşağıdaki ilkeler uygulanır:
1. Öğrenci Belgesi düzenlenen veya Askerlik Tecili yapılan öğrencinin o yarıyıl için öğrencilik hakları devam eder, yatırmış olduğu öğrenim ücreti kendisine iade edilmez.
2. Birinci madde hükmü saklı kalmak şartı ile, o yarıyılın Akademik Takviminde belirtilen öğrenime başlama tarihinden itibaren 45 gün geçtikten sonra başvuranların eğitim ücretleri iade edilmez.
3. Birinci madde hükmü saklı kalmak şartı ile, söz konusu döneme ait kayıt tarihinden itibaren eğitim-öğretimin başlamasını müteakip 20 gün içinde başvurularını geri çekmek isteyenlerin yatırmış oldukları eğitim ücretinden 75 TL kesilerek geri kalanı iade edilir.
4. Söz konusu döneme ait eğitim-öğretimin başlangıcından itibaren 45 gün içinde başvurularını geri çekmek isteyenlerin yatırmış oldukları eğitim ücretinin 1/3’ü işlem masrafı olarak kesilerek geri kalan 2/3’ü iade edilir.
Nakit Ödeme Şekli:
1. İnternet Bankacılığı Kullanılarak Öğrenim Ücreti Ödemesi
Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası veya Garanti Bankası internet bankacılığı kullanılmak suretiyle, Ödemeler/Üniversite Ödemeleri/Ahmet Yesevi Üniversitesi/TC Kimlik no adımları izlenerek öğrenim ücreti ödemeleri yapılabilir.
2. Şubelerden Öğrenim Ücreti Ödemesi
Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası veya Garanti Bankası'nın tüm şubelerinin gişelerinden, öğrenim ücreti ödemesi yapılacağı belirtilerek TC Kimlik no ile yapılabilir.
Garanti Bankası Şubeden ödeme esnasında kurum kodu sorulursa 2704 olarak belirtilebilir.
3. ATM’lerden Öğrenim Ücreti Ödemesi
3.1. Kartsız Ödeme
Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası veya Garanti Bankasının tüm ATM’lerinden herhangi bir kart kullanmadan, Giriş / Diğer Ödemeler /Üniversite-ÖSYM Ödemeleri / Üniversite Ödemesi/ Ahmet Yesevi Üniversitesi/ TC Kimlik No adımları izlenerek öğrenim ücreti ödemeleri yapılabilir.
3.2. Kartlı Ödeme
Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası veya Garanti Bankasının tüm ATM'lerinden ilgili bankanın herhangi bir kartı kullanılarak, Ödemeler / Üniversite Ödemesi/ Ahmet Yesevi Üniversitesi/ TC Kimlik No/ hesap numarası adımları izlenerek öğrenim ücreti ödemeleri yapılabilir. Nakit ödeme şeklinde bankalar tarafından komisyon veya masraf alınmamaktadır.
Kredi Kartı ile Ödeme Şekli:
1. Peşin Ödeme
Tüm banka kredi kartlarıyla, sanal pos ödeme ekranındaki menüden peşin ödeme şıkkı seçilerek tek çekimde ödeme yapabilmek mümkündür.
2. Taksitli Ödeme
World, Maximum ve Bonus özellikli kredi kartlarıyla, sanal pos ödeme ekranındaki menüden taksitli ödeme şıkkı seçilerek 4 taksit ile ödeme yapabilmek mümkündür.
Kredi Kartı ile ödeme yalnızca http://www.turtep.edu.tr adresindeki çevrimiçi ödeme kısmından bağlanılacak sanal pos üzerinden yapılabilmektedir.
Başvuru sahiplerinin kredi kartı çıkartmaları ve taksitlerin tamamını ödemeye yetecek kullanılabilir kart limitini sağlanması kendi sorumluluklarındadır.
İnternet bankacılığı, Banka şubeleri ve ATM ‘lerden ödemelerde taksit imkânı bulunmamaktadır. Ücretin tamamı peşin olarak ödenmelidir.
Kredi Kartı ile ödeme şeklinde bankalar tarafından komisyon veya masraf alınmamaktadır.
Tanıtım
Programın amacı Bilgisayar Mühendisliği alanında güncel ve ileri seviyede eğitim vermektir. Program uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanmış bir tezsiz yüksek lisans programıdır.
Tezsiz yüksek lisans normal eğitim süresi iki yarıyıldır. İki yarıyıl sonunda mezuniyet hakkı elde edemeyen öğrenciler için bir yarıyıl uzatma hakkı verilir. Tezsiz yüksek lisansta öğrenim süresi hiçbir şekilde üç yarıyılı geçemez. Üç yarıyıl sonunda programı tamamlayamayan öğrencinin ilişiği kesilmektedir.


Bölüm Başkanı | Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL |
Eğitim Destek Uzmanı | Ahmet Turgut KELEŞ |
İletişim | 0312 216 06 67 - turgut.keles@yesevi.edu.tr |
Başvuru Koşulları
Bilgisayar Mühendisliği Lisans mezunları ile ÖSS-SAY puanı ile öğrenci kabul eden en az 4 yıllık Lisans mezunu olanlar başvurabilmektedir.
2016-2017 Güz döneminden itibaren Lisans derecesini kabul edildiği yüksek lisans programından farklı alanlarda almış olan öğrencilere 15 kredilik 5 derslik bilimsel hazırlık programı uygulanır. Bilimsel hazırlık programını başaramayanların ilişiği kesilir. Bilimsel hazırlık programında geçirilecek süre en çok iki yarıyıldır. Bilimsel hazırlık dönemi süresince öğrenciler, isterlerse yüksek lisans programından bazı dersler alabilir ancak, bilimsel hazırlık derslerini başaramayan öğrenciler, yüksek lisans derslerini başarsalar dahi kayıtları silinir. Bilimsel hazırlıkta geçen süre, eğitim öğretim süresine dâhil edilmez.
Diploma Koşulları
Programı tamamlayabilmek için kayıt dönemine bakılmaksızın Bilgisayar Mühendisliği Lisans mezunu olmayan tüm öğrenciler bilimsel hazırlık derslerini almak zorundadır.
Öğrencilerin programı tamamlayabilmeleri için, (bilimsel hazırlık dersleri hariç) 30 kredilik 10 dersi ve kredisiz olarak alınacak dönem projesini başarmaları zorunludur.
Bilimsel hazırlık dersleri alan öğrencilerin ise programı tamamlayabilmeleri için 45 kredilik 15 dersi ve kredisiz olarak alınacak dönem projesini başarmaları zorunludur.
Programı başarıyla tamamlayanlara Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans Diploması verilir.
Başvuru İçin Gerekli Olan Belgeler (2017-2018 Bahar Dönemi İçin)
1) Online Başvuru Formunun’nun imzalı çıktısı.
2) 4 Yıllık lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı sureti (Mezun olduğu okuldan veya Noterden onaylı olması zorunludur).
3) Transkriptinizin Fotokopisi.
4) Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
5) Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet 5 x 6 cm. boyunda biyometrik fotoğraf. (Sisteme yüklenen fotoğraf ile aynı olacak).
6) Askerliğini yapmamış T.C. Erkek Vatandaşları için son 2 ay içerisinde Askerlik Şubelerinden alınmış Askerlik Son Durum Belgesi. (E-Devletten alınan Askerlik Durum Belgelerinde Celp dönemi belirtilmediğinden e-devletten alınan belgeler kabul edilmemektedir. Askerlik celp dönemi Şubat 2018 olanlar daha önce bakaya kalmamış ve geçici erteleme yaptırmamış iseler kayıt olduktan sonra kayıt kabul belgesi alıp, bu belge ile askerlik şubesinden 3 aylık geçici erteleme yaptırması gerekmektedir.) Askerlik celp dönemi Mayıs 2018 ve daha sonraki bir celp dönemi ise sevk tehir teklifi 20 Şubat 2018 itibariyle üniversite tarafından yaptırılacaktır.
7) 657, 926, 2547, 2802, 2914, 3332, 4857, 5302, 5393 ve 5648 sayılı yasalar ile 233 ve 399 sayılı kanun hükmünde kararnamelere tabii çalışan devlet memur veya devlet işçilerinin durumlarını gösteren yeni tarihli görev belgesi ve emekli sandığı/SGK sicil numarasını gösteren belge. (Görev belgesinde adayın yukarıda yazılan yasalardan hangisine tabi olduğunun belirtilmesi gerekmektedir).
8) İndirimden yararlanacak olan öğrencilerimizin indirime esas teşkil eden durumunu gösterir onaylı belge. (Ücretler başlığı altındaki 1.,2.,3.,4.,6. Maddelere bakınız.)
NOT:
1) Askeralma Yönergesine göre aynı alan ve seviyede eğitim yapmış bir öğrencinin ikinci bir defa benzer bir eğitimi alması halinde erteleme yapılmaz.
2) Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Fotokopileri (asılları görülmek suretiyle) Öğrenci İşleri ve Eğitim Destek Uzmanları tarafından “aslı gibidir” şeklinde onaylanır.
Başvuru Adımları
1) Başvuru Kayıt Formunda aşağıdaki hususlara dikkat ediniz.
- T.C. Kimlik No, Ad, Soyad: T.C. kimlik numaranızı, adınızı ve soyadınızı yazınız.
- E-posta: Sisteme giriş yapmak için kullanacağınız şifre e-posta adersinize gönderileceğinden geçerli ve güncel bir e-posta adresinizi yazınız.
- Doğrulama Kodu: Doğrulama Kodu küçük-büyük harf duyarlıdır.
- Başvuru Kayıt Formunu Doldurmak İçin Tıklayınız
2) E-posta adresinize şifreniz geldikten sonra Başvuru Bilgi Sistemi butona tıklayarak işlemlerinizi tamamlayınız.
3) Bu formun çıktısını alıp imzalayınız.
4) Başvuru formunuzla birlikte gerekli olan belgeleri tamamlayıp kayıt evrakınızı, şahsen ya da kargo yoluyla TÜRTEP Başkanlığına (Taşkent Cad. Şehit H. Temel Kuğuoğlu Sokak No:30 Bahçelievler/Ankara) ulaştırınız. Gerekli olan belgeleri göndermeksizin sadece online yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
5) TÜRTEP Başkanlığına ulaşan başvuru evraklarınız ilgili Eğitim Destek Uzmanı tarafından kontrol edilip kabul onayı verildikten sonra eğitim ücretini yatırarak kontenjana dahil olabilirsiniz. Ödeme yapıldıktan sonra sistem ilgili başvuru sahibine öğrenci numarası üretir. Bu sayı, kontenjan sayısına ulaştığında ilgili bölüm için kayıt dönemi sona erer.
Not: Başvuru sırasında herhangi bir ödeme alınmamaktadır. Belgeleriniz teslim alındıktan sonra kontrol edilerek değerlendirilecektir. Belgeleriniz kabul edildikten sonra sizin e-posta adresinize bir kabul iletisi gönderilir. Ardından eğitim ücretinizin ödemesini yapabilirsiniz.
Ücretler
Ödeme yapmak için aşağıdaki linke tıklayınız.
Öğrenim Ücretleri:
TÜRTEP dönemlik öğrenim ücretleri, KDV dâhil, aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:
Ön Lisans |
1.350,00 TL (Bir Dönem Ücreti) |
Lisans |
1.782,00 TL (Bir Dönem Ücreti) |
Yüksek Lisans |
3.000.00 TL (Bir Dönem Ücreti) |
Ödemeler her yarıyıl başında yapılır.
Öğrencinin TÜRTEP’e kabul edilen ücreti, normal öğrenim süresi uzamadığı taktirde mezuniyete kadar geçerlidir. Normal öğrenim süresi Ön Lisans için dört (4), Lisans için sekiz (8), Yüksek Lisans için iki (2) yarıyıldır.
Öğrencinin TÜRTEP’e kabul edilen ücreti, normal öğrenim süresi uzadığı taktirde, uzayan yarıyıldan itibaren cari yarı yılın ücreti olacak şekilde değiştirilir.
Özel Öğrenci Ücreti: Özel öğrenci statüsünde kabul edilecek öğrencilerin kredi başına ödeyecekleri ücret yüksek lisans yarıyıl öğrenim ücretinin %10’u dur.
Öğrenim Süresinin Uzaması Hâlinde Ücretlendirme: Öğrencinin kayıt yaptırdığı yarıyılda alacağı derslerin toplam kredisi dokuz (9) ve altında ise alınacak derslerin kredisi kadar ücret ödenir. Bir kredi ücreti bir dönemlik öğrenim ücretinin % 10’u dur.
Öğrenim Ücretlerinde İndirimler:
Kayıt yaptıracak olan öğrenciler, aşağıdaki indirimlerden yalnızca birinden yararlandırılır.
1. Şehit eşi ve çocuklarına % 75
2. Gazi, eş ve çocuklarına % 50
3. Engelli öğrencilere raporlarındaki engellilik oranları kadar
4. Diğer Türk Cumhuriyeti öğrencileri (T.C. ve K.K.T.C. vatandaşları hariç) ile Ahmet Yesevi Üniversitesinde çalışan personele ve bu personelin eş ve çocuklarına % 50
5. 657, 926, 2547, 2802, 2914, 3332, 4857, 5302, 5393 ve 5648 sayılı yasalar ile 233 ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelere tabi olarak çalışan devlet memuru ve devlet işçilerine % 20
6. Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunlarına % 30
Öğrenim ücretleri yatırıldıktan sonra kaydını sildirmek isteyen öğrencilere aşağıdaki ilkeler uygulanır:
1. Öğrenci Belgesi düzenlenen veya Askerlik Tecili yapılan öğrencinin o yarıyıl için öğrencilik hakları devam eder, yatırmış olduğu öğrenim ücreti kendisine iade edilmez.
2. Birinci madde hükmü saklı kalmak şartı ile, o yarıyılın Akademik Takviminde belirtilen öğrenime başlama tarihinden itibaren 45 gün geçtikten sonra başvuranların eğitim ücretleri iade edilmez.
3. Birinci madde hükmü saklı kalmak şartı ile, söz konusu döneme ait kayıt tarihinden itibaren eğitim-öğretimin başlamasını müteakip 20 gün içinde başvurularını geri çekmek isteyenlerin yatırmış oldukları eğitim ücretinden 75 TL kesilerek geri kalanı iade edilir.
4. Söz konusu döneme ait eğitim-öğretimin başlangıcından itibaren 45 gün içinde başvurularını geri çekmek isteyenlerin yatırmış oldukları eğitim ücretinin 1/3’ü işlem masrafı olarak kesilerek geri kalan 2/3’ü iade edilir.
Nakit Ödeme Şekli:
1. İnternet Bankacılığı Kullanılarak Öğrenim Ücreti Ödemesi
Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası veya Garanti Bankası internet bankacılığı kullanılmak suretiyle, Ödemeler/Üniversite Ödemeleri/Ahmet Yesevi Üniversitesi/TC Kimlik no adımları izlenerek öğrenim ücreti ödemeleri yapılabilir.
2. Şubelerden Öğrenim Ücreti Ödemesi
Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası veya Garanti Bankası'nın tüm şubelerinin gişelerinden, öğrenim ücreti ödemesi yapılacağı belirtilerek TC Kimlik no ile yapılabilir.
Garanti Bankası Şubeden ödeme esnasında kurum kodu sorulursa 2704 olarak belirtilebilir.
3. ATM’lerden Öğrenim Ücreti Ödemesi
3.1. Kartsız Ödeme
Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası veya Garanti Bankasının tüm ATM’lerinden herhangi bir kart kullanmadan, Giriş / Diğer Ödemeler /Üniversite-ÖSYM Ödemeleri / Üniversite Ödemesi/ Ahmet Yesevi Üniversitesi/ TC Kimlik No adımları izlenerek öğrenim ücreti ödemeleri yapılabilir.
3.2. Kartlı Ödeme
Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası veya Garanti Bankasının tüm ATM'lerinden ilgili bankanın herhangi bir kartı kullanılarak, Ödemeler / Üniversite Ödemesi/ Ahmet Yesevi Üniversitesi/ TC Kimlik No/ hesap numarası adımları izlenerek öğrenim ücreti ödemeleri yapılabilir. Nakit ödeme şeklinde bankalar tarafından komisyon veya masraf alınmamaktadır.
Kredi Kartı ile Ödeme Şekli:
1. Peşin Ödeme
Tüm banka kredi kartlarıyla, sanal pos ödeme ekranındaki menüden peşin ödeme şıkkı seçilerek tek çekimde ödeme yapabilmek mümkündür.
2. Taksitli Ödeme
World, Maximum ve Bonus özellikli kredi kartlarıyla, sanal pos ödeme ekranındaki menüden taksitli ödeme şıkkı seçilerek 4 taksit ile ödeme yapabilmek mümkündür.
Kredi Kartı ile ödeme yalnızca http://www.turtep.edu.tr adresindeki çevrimiçi ödeme kısmından bağlanılacak sanal pos üzerinden yapılabilmektedir.
Başvuru sahiplerinin kredi kartı çıkartmaları ve taksitlerin tamamını ödemeye yetecek kullanılabilir kart limitini sağlanması kendi sorumluluklarındadır.
İnternet bankacılığı, Banka şubeleri ve ATM ‘lerden ödemelerde taksit imkânı bulunmamaktadır. Ücretin tamamı peşin olarak ödenmelidir.
Kredi Kartı ile ödeme şeklinde bankalar tarafından komisyon veya masraf alınmamaktadır.